ga('send', 'social', 'Twitter', 'like', 'https://twitter.com/FootpathofLife'); ga('send', 'social', 'Youtube', 'like', 'https://www.youtube.com/channel/UCvM_KH22HGab73HeRmUKgxA');
top of page
lego-1044891_1920.jpg

Frá því 2018 er hægt að gera það á sama tíma.
Prosimo, podprite ta mednarodni verkefni.

Til að byrja með er Mario í odd mark 2018 sem eftir svoji poti okoli sveta prepotoval okoli 10000 km í posadil več deset dreves spomina.

(Zemljevid z drevesi spomina)

 

Verkefnið DREVESA SPOMINA (Trees of memory) er nastal kot posledica partnerjevega samomora leta 2016 in mojega poskusa samomora leta 2014, ki sem ga uspel preživeti le s pomočjo oživljanja. S tekom okoli sveta želim dokazati, da lahko obstaja nov pogled na življenje, tudi če zaradi depresije ne moreš več videti ali čutiti prihodnosti in ne veš, kako naprej.

 

Taktu verkefnið fyrir ustanovitev neprofitnega združenja TREES of MEMORY, ki ponuja kontaktne točke po vsej Nemčiji za družine, ki so izgubile nekoga zaradi samomora in potrebujejo pomoč, da bi vsi prizadeti j vsi našli pot nazan en šli pot nazan. V upanju, da mi uspe vzpostaviti mrežo za prizadete po vsem svetu, kar je eden izmed mojih ciljev, pa potrebujem in iščem tudi partnerje.

 

Leta 2021 sem tekel skozi Nemčijo (zemljevid moje prejšnje tekaške poti) in sadil "drevesa spomina", leta 2022 pa nameravam teči skozi Avstrijo, Slovenijo in Italijo.

 

Vsako posajeno drevo predstavlja osebo, ki je izgubila vizijo, da bi lahko še naprej videla perspektivno vrednost v življenju, in je poiskala izhod iz svoje depresije s samomorom, čeprav je dejanskoiveželela le želela. Samomor je v večini primerov tudi zadnji simptom različnih duševnih bolezni.

 

Vsako drevo predstavlja ženo, moža, otroka, brata, sestro, starša in celotno družino, ki so bili travmatizirani z izgubo najpomembnejše osebe v življenju. Vsi ti si zaslužijo pomoč in sočutje ter tudi prijatelje, ki jih podpirajo in jim pomagajo, da se ponovno vrnejo v življenje. Þú ert að tala um að þú sért ekki lengur.

 

Vsako drevo naj bi pripomoglo, da postane svetovna tabu tema samomorov vidna in se preči stigmatizacijo žalujočih. Vsakih 40 sekúndur með því að vera ekki lengur til staðar. Til að þú getir fengið 22 milljónir manna til að gera það eru 22 milljónir. Teh ljudi ne smemo obsojati.

 

Vsako drevo pomeni eno svečko v temi kot drevo poguma za vse tiste, ki misligo, da so izgubili perspektivo. Sam sem doživel, kaj pomeni, da gre um po svoje [Matej Met1]  in hoče končati življenje. V sebi sem  našel način, sem se znebil depresije in lahko danes živim polno življenje z veliko perspektivami.

(myndband til mojo zgodbo v angleščini)

  [Matej Met1] A þú ert upprunalega til avtorska metafora (neustaljena ,kreativna) ali gre z austaljen nemški frazem, za katerega bilo tak obolje, da je preveden3-781 z-90_3-781. bbde -136bad5cf58d_ slovenskim ustaljenim frazemom?

TREES of MEMORY eru póstsendingar í nóvember, með því að verðlauna þig í nýjasta póstinum. Zaradi tega sem spremenil svoje življenje in se 100% posvetil svojemu poslanstvu.

Na moji poti okoli sveta rešujem temelje in razloge za depresijo in samomorilska nagnenja

í dajem predloge za preprečevanje samomorov oz. kako najti zopet pottur v normalno življenje.

Včasih je potrebno le, da prisluhnem ljudem in jih tolažilno objamem.

Til dæmis, þú ættir að vera með TREES of MEMORY.

 

Drugi cilj je po vsem svetu raztegniti zeleni trak z “drevesi spomina”. Drevesa, ki stojijo kot sveče v temi, so od daleč vidna kot vedno goreč plamen upanja. Želim ustvariti znak vlivanja poguma, da se ohranja živ spomin na ljudi, ki so vsakemu izmed nas veliko pomenili. Það er ekki hægt að gera það, DREVESA SPOMINA er ekki rétt hjá þér. Þar sem þú þarft að gera ráðstafanir, getur þú fjárfestir. Zato, bi Te rad pridobil kot mikro sponsorja.

Iščem ljudi, ki bi moj tek sponzoriraIi z 1€ na mesec, torej 12€ frá letu, kar bi naneslo 144€ frá obdobju 12. let.

12 let je čas, ki bi ga potreboval za pot okoli Zemlje in da vsaki državi zasadim vsaj eno drevo spomina. Lahko se nakaže 1€ fyrir milligöngu ali 12€ enkrat letno. Seveda je tudi vsaka druga vsota denarja dobrodošla in pripomore k doseganju ciljev.

 


V sledečem besedilu bodo opisane možnosti za način doniranja.

Paypal í Wise ne ponujata možnosti trajnika. Prosim, naj se to upošteva in se zabeleži v koledar, da se ne pozabi mesečne ali letne donacije. Z bančnim nakazilom se seveda lahko nastavi tudi trajni nalog oz. trajnik.

Vsakomur sem hvaležen iz vsega srca za podporo, ki me bo ponesla preko planeta in pripomogla, da za menoj ostane in se ustvarja nov perspektivni pogled in od samomora prizadetim ljudem vliva nov pogum.
 

 

Na žalost ni mogoče, því bi prevedel celotno internetno stran. Če bis se pojavilo vprašanje ali bi me kdo želel podpreti s ponudbo prenočitve in skodelico tople juhe, me lahko contactira preko e-maila info@treesofmemory.com ali preko Whatsappa +4917658880435.

Opozorilo: govorim samo angleško, nemško in slabše tudi intalijansko. Á sama tíma og þú ert fyrst og fremst að uporabljati internetni prevajalnik.

Najlepša hvala in ljubeče pozdrave;

Mario Dieringer

Donacija naj bo prosim označena kot npr. 12x12, da jo lahko pravilno razporedim.
Spodaj so navedeni podatki za bančno nakazilo

ING DiBa  
Mario Dieringer  
BIC:    INGDDEFF      _cc781905-5cde- 3194-bb3b-136bad5cf58d_     _cc78190b
IBAN:  DE63500105170831619540

Smelltu á PayPal.

Fyrir alþjóðlega flutninga er hægt að nota WISE.
Je enostavna za uporabo, z zelo nizkimi stroški pošiljanja in zelo varovana. Sendu þér tölvupóst með tölvupósti naslov info@treesofmemory.com
Prenos poteka beintno iz bančnega racuna og bančni racun in nihče drug ne more information podatkov kot and primer številke racuna in osebnih podatkov.

pay.png
bottom of page